Turistika

Turistika v okolí Harrachova

Turistika

Okolí Harrachova láká spousty zajímavých míst, kde je možno se pokochat překrásným rozhledem na přírodu Krkonoš. Vaši cestu vám může zpříjemnit lanová dráha Harrachov - Čertova hora, která vás dopraví až na vrchol Čertovy hory. Každý si může vybrat trasu od méně náročné (krátké trasy pro rodiny s dětmi) až po náročné.

S krkonošskými cyklobusy jsou i vzdálené cíle dosažitelné. Nejsou určeny pouze pro cyklisty, ale i pro pěší turisty. Harrachov leží na samém západním okraji Krkonoš a slouží jako východisko pro výlety především v západních Krkonoších.

S podporou cyklobusů se však nemusíte zaleknout ani vzdálenějších cílů. Hlavní krkonošská hřebenovka z Harrachov na Pomezní boudy měří 33 km a i když zrovna nejste polykači horských kilometrů, může být za pěkného počasí tato královská trasa nebo alespoň její část pro průměrně zdatného turistu zvládnutelným cílem a nezapomenutelným zážitkem. Z Pomezních bud odjíždí bus zpět do Harrachova o prázdninách denně, v září o víkendu, každý čtvrtek a 28.9. Projíždí trasou přes Janské lázně, Vrchabí, Benecko, Vítkovice v Krkonoších, Jablonec nad Jizerou a Rokytnici nad Jizerou. Hřebenovku je možné absolvovat i v méně náročné jižní variantě se zakončením na Černé hoře se závěrečným sjezdem lanovkou na Janských lázní.

 

Pokud se někomu zdá hřebenovka přece jen příliš dlouhá, lze zvolit některou z méně náročných přechodových tras a na zpáteční bus nasednout v některém z uvedených míst. Jedna z nejkrásnějších vede z harrachovské Čertovy hory přes Studenov, Dvoračky, Horní Mísečky a ®alý na Benecko.

Turistická mapa
Vlaky, autobusy
Harrachov a okolí

Tipy na výlet